Budućnost pojačava tim: Stiže centar Bitadze

Gruzijski košarkaš na pragu potpisa

Budućnost pojačava tim: Stiže centar Bitadze

KK Budućnost VOLI, euroligaš iz Podgorice, na pragu je dovođenja novog pojačanja. 

Novi igrač Budućnosti će u narednim danima najvjerovatnije postati devetnaestogodišnji Goga Bitadze, inače centar Mega Bemaxa i gruzijske reprezentacije, a do potpisa preostalo je riješiti samo detalje.

Bitadže ima 19 godina i u dosadašnjem toku ABA lige je rosječno bilježio 20,2 poena, 7,9 skokova i 2,5 rampe uz indeks korisnosti 24,6 po utakmici, što ga svrstava među najistaknutije pojedince regionalnog takmičenja.

To što su u Budućnosti postegnuli za novim pojačanjima i nije iznenađujuće, jer rezultat koji je ovaj crnogorski klub ostvario dosad nije po mjeri čelnika ambicioznog kluba. Budućnost je u ABA ligi na skoru 8-3, a u Euroligi 3-10.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi