Budućnost razbila Olimpiju, odlična partija Gordića
Podgoričani su imali plus 23 na poluvremenu, no gosti iz Ljubljane su uspjeli da se vrate, mada ih je Jackson 'sredio' trojkama u zadnjih nekoliko minuta

Trijumf Podgoričana

Budućnost razbila Olimpiju, odlična partija Gordića

Edmir Škorić

U šestom kolu ABA lige košarkaši Budućnosti pobijedili su Petrol Olimpiju sa 85:69.

Budućnost je u Morači bila veliki favorit i na kraju je opravdala tu ulogu, pa stigla do uvjerljiva.

Već nakon prve četvrtine domaći su vodili 22:10, a na poluvremenu je, činilo se, sve bilo gotovo. Olimpija je imala čak 22 razlike (45:23), ali nije bilo gotovo.

Gosti iz Ljubljane se vraćaju u trećoj dionici i primiču na samo pet poena zaostatka. I u zadnjoj dionici su uspjeli da pariraju Budućnosti, no trojkama Jacskona domaći su prelomili utakmicu i na kraju došli do pobjede.

Budućnost je nakon šest kola treća sa omjerom 4-2, Olimpija je sedma na tabeli s omjerom 2-4, s tim da joj je ovo bio već treći vezani poraz u regionalnom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Po 11 poena kod Budućnosti su ubacili Jackson i Omić, a po 10 Gordić, Barović i Earl Clark. Uz 10 poena, naš košarkaš Nemanja Gordić imao je sedam asistencija.

U redovima Olimpije Bubnić je ubacio 13, a Šamanić 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi