Cedevita Olimpija potpuno razbila Budućnost i poslala jasnu poruku Partizanu pred finale
Cedevita Olimpija je slavila sa 28 poena prednosti

Sjajna igra novoformiranog tima

Cedevita Olimpija potpuno razbila Budućnost i poslala jasnu poruku Partizanu pred finale

S. Pašalić

Košarkaši Cedevita Olimpije su u drugom polufinalu ABA Superkupa uvjerljivo slavili protiv Budućnosti sa 103:75.

Ekipa koju sa klupe predvodi Slave Rimac je bolje ušla u meč i od prve minute je vodila te je u jednom trenutku imala i devet poena prednosti, a nakon kraja prve četvrtine je vodila sa 26:20.

Početkom druge četvrtine Cedevita Olimpije je otišla i na deset poena prednosti, ali je Budućnost uspjela smanjiti tu prednost na samo 37:36. Ipak, na poluvremenu je novoformirani klub vodio sa 50:46.

Treću četvrtinu je Cedevita Olimpija odigrala furiozno pa je u posljednju dionicu otišla sa vodstvom od 78:61.

Do kraja je ova prednost samo rasla, a na kraju je iznosila 28 poena prednosti pa je Cedevita Olimpija postala drugi finalist ovog takmičenja i igrat će protiv Partizana.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Andrija Stipanović i Ryan Jamar Boatright sa po 15 poena su bili najefikasniji u ekipi Cedevita Olimpija, a pratili su ih Miller-McIntyre i Blažić sa po 14, te Simonović sa 13 poena.

Kod ekipe Budućnosti je Justin Cobbs postigao 17 poena, Martin ga je pratio sa 13, a Meiers je dodao 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi