Čelik preokretom u posljednjoj četvrtini savladao Konjic
Košarkaši Čelika sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini regularni dio sezone okončali su pobjedom

A1 liga u košarci

Čelik preokretom u posljednjoj četvrtini savladao Konjic

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u posljednjem kolu regularnog dijela sezone u A1 ligi u zeničkoj Areni pobijedili su ekipu Konjica rezultatom 69:56.

Zeničani su prije ove utakmice obezbjedili treću poziciju prije početka play-offa tako da su mogli bez pritiska odigrati večerašnju utakmicu, protiv veoma dobre ekipe iz Konjica.

Prvu četvrtinu je obilježio veliki broj grešaka s obje strane, nevjerovatan je broj grešaka košarkaša Čelika i Konjica u prvih 10.minuta utakmice. Na kraju prvog perioda bilo je 13:14 za Konjic.

U drugoj četvrtini Konjic je čuvao prednost, a domaći nisu mogli ništa da pogode. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Konjica rezultatom 28:33. Sigurno da je prvo poluvrijeme bilo možda i najgore za domaće košarkaše u ovoj sezoni, ali ipak ni gosti nisu uspjeli da stvore veću prednost pred drugi dio utakmice.

U trećem periodu Zeničani su zaigrali nešto bolje, ali nedovoljno da okrenu rezultat u svoju korist, Konjic je čuvao minimalnu prednost od nekoliko koševa razlike. Na kraju trećeg perioda bilo je 46:52 za Konjic.

Do 33.minute Konjic je držao prednost, a onda je preokret režirao Mirza Keso s dvije vezane trojke. Nakon što su domaći prešli u vodstvo 56:54, do kraja utakmice su iskusno sačuvali prednost protiv veoma umornih gostiju, koji su danas poraženi isključivo zbog malog rostera kvalitetnih igrača. Na kraju konačni rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu, ali domaći su ubacili u brzinu više kada je bilo potrebno. Na kraju konačnih 69:56 (13:14, 15:19, 18:19, 23:4) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u domaćoj ekipi, kapiten Armin Avdibegović ubacio je 19 poena, Muhamed Gak dodao je 16, dok je Ernes Mešinović ubacio 12 poena uz 14 skokova. U redovima Konjica Kerim Dragolj je postigao 16, dok su Ermin Herić i Feđa Vuleta dodali 15 poena.

Čelik je regularni dio A1 lige završio na trećoj poziciji s omjerom od 13 pobjeda i sedam poraza, dok je Konjic završio na sedmoj poziciji s po 10 pobjeda i isto toliko poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi