Čelik namučio Orlove na domaćem parketu

Gošće iz Banja Luke nakon velike borbe odnose pobjedu

Čelik namučio Orlove na domaćem parketu

E. Dindić, foto: D. Kurbegović

U okviru 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice svoj susret u Zenici odigrali su domaći Čelik i ekipa Orlovi iz Banja Luke. Nakon velike borbe pobjedu su odnijele gošće rezultatom 80:71. 

U prvom periodu vodila se izjednačena borba pa je rezultat glasio nakon 10 minuta 24:22. Drugi period dosta bolja igra gošći koji sa 18:11 rješavaju drugu dionicu susreta.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 40:35 u korist gošći iz Banja Luke.

I u trećem periodu izabranice Dragane Svitlice igraju dosta bolje u odbrani pa ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 21:17.

Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 61:52 u korist Orlova.

Pokušale su domaće košarkašice da sustignu prednost u posljednjem periodu, ali to na kraju nisu uspjele te Orlovi rezultatom 80:71 nose veliku pobjedu u Banja Luci.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bile su Kondić i Predojević sa po 15 poena.

Bolje od ostalih u redovima Čelika bile su Ahmić sa 14, odnosno Omerdić sa 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi