Titula ponovo u Sarajevu: Play Off novi prvak Bosne i Hercegovine
FOTO: basket.ba

Pobjeda u majstorici

Titula ponovo u Sarajevu: Play Off novi prvak Bosne i Hercegovine

E. Dindić

U majstorici Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice Orlovi su na svom terenu dočekali Play Off. Utakmica koja je odlučivala  o prvaku otišla je na stranu tima iz Sarajeva rezultatom 66:56. 

Prvi 10 minuta imale su gostujuće košarkašice prednost od 19:12. U drugom periodu odlična odbrana Orlova koji ovaj period dobivaju rezultatom 14:5. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 26:24 u korist domaćeg sastava.

Treći period ponovo dobro izdanje izabranica Armina Šećerovića koje ovaj period rješavaju sa 24:18. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 48:44 u korist Play Offa.

Posljednji period gošće iz Sarajeva rutinski igraju te održavaju stečenu prednost te na kraju slave sigurnu pobjedu rezultatom 66:56.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U pobjedničkom sastavu maestralnu partiju odigrala je Nikolina Džebo sa 25 poena i 13 skokova, dok je odlično pratila Samantha Roscoe sa 12 poena i 12 skokova. Bolje od ostalih u redovima domaćeg sastava bile su Tamara Rajić sa 15 poena i Vladinka Erak sa 12 i nevjerovatnih 20 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi