Play Off ostvario veliku pobjedu u Banja Luci

U subotu utakmica za titulu

Play Off ostvario veliku pobjedu u Banja Luci

E. Dindić

U trećoj finalnoj utakmici Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice u Banja Luci sastale su se ekipe Orlova i Play Offa. Duel koji je ponudio zanimljivu i interesantnu košarku na kraju je pripao gošćama iz Sarajeva sa 77:70. 

Nakon prvih 10 minuta imale su gošće iz Sarajeva prednost od 21:17. Drugi period furioznom igrom domaće košarkašice rješavaju sa 24:10. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 41:31 u korist Orlova.

Treći period ponovo dobra igra izabranica Armina Šećerovića koji ovaj period rješavaju u svoju korist sa 22:16. Rezultat nakon 30 minuta glasio je 57:53 u korist domaćeg sastava.

Četvrti period košarkašice Orlova dosta imaju problema u organizaciji napada, što košarkašice Play Offa koriste te kažnjavaju svaku grešku izabranica Dragane Svitlice. Ovaj period završava rezultatom 24:13 za gošće iz Sarajeva, te na kraju veliku pobjedu Play Offa rezultatom 77:70.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kod pobjednika istakla se Samantha Roscoe sa 24 poena i pet skokova, dok je Nikolina Džebo dodala 16 uz osam uhvaćenih lopti. Orlove u ovom susretu predvodila je maestralna Vladinka Erak sa 26 poena i 13 skokova, dok je Marina Ristić dodala 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti