Česi strahuju od trojice bh. reprezentativca

Utakmica se igra u petak

Česi strahuju od trojice bh. reprezentativca

Admin Čaušević

Košarkaška reprezentacija BiH kvalifikacije za Mundobasket nastavlja u petak gostovanjem Češkoj.

Bh. ekspedicija je već doputovala u Pardubice gdje ih sutra očekuje vrlo težak meč, ali sigurno ništa neće biti lakše ni domaćinu.

Selektor Češke Ronen Ginzburg svjestan je odakle prijeti najveća opasnost, a izdvojio je trojicu bh. košarkaša.

"Bosna i Hercegovina gra dobro i ima dobru generaciju. Istakao bih trojicu košarkaša, kvalitetni američki bek Roberson, aktuelni MVP španske lige Musa ili kapiten Halilović iz francuske lige", rekao je Ginzburg.

Ginzburg je zaključio da nije bilo previše promjena na spisku bh. reprezetnacije u odnosu na posljednje okupaljanje bez obzir što je došlo do promjene selektora.

Podsjećanja, radi selektor Adis Bećiragić na listu putnika uvrstio je sljedećih 12 igrača: Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Česi u ovoj duel ulaze sa omjerom 1:3 te moraju pobijediti sa 14 poena razlike te se nadati da im se poklope ostali rezultati.

Naša reprezentacija ima omjer 2:2 i za prolazak u treću fazu kvalifikacija bit će dovoljno pobijediti Bugarsku u Skenderiji u meču posljednjeg kola.

Top Komentari

Salgijica
Strahujemo i mi
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi