Adis Bećiragić odabrao 12 košarkaša za duel sa Češkom
Foto - Basket.ba

Bh. tim otputovao na meč

Adis Bećiragić odabrao 12 košarkaša za duel sa Češkom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Češku gdje će u petak odigrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv domaće selekcije.

Novi selektor nacionalnog tima Adis Bećiragić odabrao je 12 košarkaša koji će igrati u ovom meču, a odlučio se za ove igrače:

Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

Bh. selekcija je nakon četiri odigrane utakmice na drugom mjestu grupe F kvalifikacija za Mundobasket i na omjeru je od dvije pobjede i dva poraza.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Oba poraza doživljena su od Litvanije koja je već osigurala plasman u narednu fazu takmičenja, a za preostala dva mjesta naša selekcija će se boriti sa Česima i Bugarima koji su trenutno na omjeru od pobjede i tri poraza.

Susret Češka - BiH igra se u petak s početkom od 20 sati.

Top Komentari

Ajax11
Haha
1 4
bazaorao
Ovaj Roberson ko muha bez glave. U odbrani ništa u napadu opet ništa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi