Zmajevi doputovali u Češku, mogu li do pobjede na vrućem gostovanju?
Foto: KSBiH

Stigli u Pardubice

Zmajevi doputovali u Češku, mogu li do pobjede na vrućem gostovanju?

E. Ganibegović

Ekspedicija košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine doputovala je u Češku.

Naše košarkaše u petak 1. jula očekuje duel 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv domaće selekcije, a danas je naš tim predvođen novim selektorom Adisom Bećiragićem stigao u Pardubice.

"Imamo još malo vremena da analiziramo protivnika i pripremimo se za utakmicu protiv Češke. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu", kaže bh. reprezentativac Sani Čampara.

Večeras će naš nacionalni tim pod palicom selektora Adisa Bećiragića odraditi trening u dvorani Dašićka, a sutra će još dva puta trenirati.

Podsjetimo, ove dvije selekcije sastale su se u Skenderiji u prvom kolu, a pobjedu je rezultatom 97:90 odnio naš tim sjajnom igrom u drugom poluvremenu.

Nakon četiri kola stanje na tabeli kaže da je Litvanija prva s maksimalnim učinkom, BiH druga s polovičnim, dok Bugarska i Češka s omjerom 1-3 i po pet poena zauzimaju 3. i 4. mjesto.

Utakmica Češka Republika – Bosna i Hercegovina igra se, dakle, u petak, s početkom u 20 sati.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Novi selektor nacionalnog tima Adis Bećiragić odabrao je 12 košarkaša koji će igrati u ovom meču, a odlučio se za ove igrače:

Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi