Česi zakazali duel sa Srbijom

Borba za peto mjesto

Česi zakazali duel sa Srbijom

Košarkaška selekcija Češke danas je savladala Poljsku u meču razgiravanja za plasman od petog do osmog mjesta na SP u Kini.

Česi su slavili rezultatom 94:84, pa će se tako za peto mjesto boriti protiv Srbije, koja je nešto ranije savladala reprezentaciju SAD-a.

Otvaranje meča je donijelo dosta izjednačenu predstavu, pa je prva dionica završena rezultatom 23:23.

Ipak, u drugom periodu Česi pronalaze svoju igru i na veliki odmor odlaze za +8 (43:35).

Poljska se nije predavala, pa se u trećoj dionici dobro zaprijetila.

Poljaci su i u zadnjoj dionici imali dobar rezultat, ali je Češka u samom finišu vratila prednost i potom "završila posao".

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Hruban sa 24 poena, a dodao je i 12 skokova. Još jednu dobru partiju je pružio Tomaš Satoransky koji je ubacio 22 poena, dok je poen manje dodao Bohačik.

Kod Poljske se istakao Waczynski sa 22 poena.

SP, razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Češka - Poljska 94:84 (23:23, 20:12, 21:28, 30:21)

Češka: Auda 1, Vyoral, Pumprla 5, Hruban 24, Satoransky 22, Schlib, Balvin 9, Sirina 3, Peterka 9, Bohačik 21, Palyza, Kriz.

Poljska: Balcerowski, Sokolowski 2, Cel 9, Slaughter 12, Ponitka 11, Waczynski 22, Gruszecki 4, Hrycaniuk 9, Koszarek 3, Kulig 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi