Poljska pružila dobar otpor, ali Španija ipak ide u polufinale
Rubio je bio najefikasniji kod reprezentacije Španije

Španci sada čekaju boljeg iz duela Australije i Češke

Poljska pružila dobar otpor, ali Španija ipak ide u polufinale

S. Pašalić, foto: EPA

Košarkaška reprezentacija Španije savladala je Poljsku sa 90:78 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u Kini.

Španci su dobro ušli u meč, ali su Poljaci sa nekoliko pogođenih trica držali priključak pa je Španija nakon prve četvrtine vodila sa 22:18.

U drugoj četvrtini Poljska je uspjela stići na 29:28, ali je tada Španija napravila seriju i brzo stigla do 38:28. Poljska je to ipak do poluvremena uspjela smanjiti pa se na odmor otišlo sa rezultatom 46:41 za Špance.

Nastavak je donio još bolju igru Španije koj a u jednom trenutku u trećoj četvrtini imala i 14 poena prednosti, ali je u posljednju dionicu ušla sa prednošću 67:58.

Ipak, u četvrtoj četvrtini Poljska nije uspjela da stigne prednost Španije iako je u jednom trenutku bilo i samo 76:72 za Špance. Na kraju je konačni rezultat ipak glasio 90:78.

Španiju su do pobjede vodili Ricky Rubio sa 19 i Willy Hernangomez Geuer sa 18 poena, a Rudy Fernandez je dodao 16.

Kod Poljaka je A. J. Slaughter bio najefikasniji sa 19 poena, a Adam Waczynski je dodao 15.

Reprezentacija Španije će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Australije i Češke.

Španija - Poljska 90:78

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Španija: Beiran 0, Claver 6, Colom 0, Fernandez 16, Gasol 10, J. Hernangomez 14, W. Hernangomez 18, Lull 4, Oriola 2, Rabaseda 0, Ribas 1, Rubio 19.

Poljska: Balcerowski 0, Cel 3, Gruszecki 0, Hrycaniuk 8, Koszarek 3, Kulig 10, Lactynski 0, Olejniczak 0, Ponitka 9, Slaughter 19, Sokolowski 11, Waczynski 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi