Četvrti čin: Budućnost slavila i odvela seriju u majstoricu
Košarkaši Budućnosti upisali su pobjedu u četvrtoj utakmici finala ABA lige (FOTO:ABA liga)

Tim iz Podgorice poravano rezultat u seriji

Četvrti čin: Budućnost slavila i odvela seriju u majstoricu

E. Dindić

Četvrta utakmica finala ABA lige između Budućnosti i Crvene Zvezde ponudila je pravu dramu. Na kraju i više nego zasluženo slavili su domaći košarkaši rezultatom 84:80.

Prvi period ponudio nam je pravu napadačku košarku pa je nakon prvi 10 minuta igre Crvena Zvezda imala prednost od 25:20.

U drugom periodu dominirale su odbrane pa je Budućnost ovaj period riješila u svoju korist sa 15:13. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 38:35 za Crvenu Zvezdu.

Treći period ponovo se igra koš za koš, ali pred sami kraj perioda domaći košarkaši bolje igraju te i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:20. Nakon 30 minuta igre na semaforu stajao je rezultat 58:57 u korist gostujućih košarkaša.

Posljednji period susreta ostvaraju domaći košarkaši serijom 5:0, ali vrlo brzo Crvena Zvezda odgovara istom serijom. Nastavak ovog perioda donio je seriju promašenih bacanja sa obije strane, te ono malo što je poena viđeno u ovom periodu bilo je većinom  sa linije slobodnih bacanja.

 Na dvije minute do kraja susreta Norris Cole veže četiri uzastopna poena i preokreće rezultat u korist domaćih košarkaša na 74:72, griješi Crvena Zvezda u idućem napadu pa sjajni Edwin Jackson pogađa za 77:72 , da bi samo par sekundi kasnije Cole  novim poenima stavio tačku na i u ovom susretu.  

Na kraju zaslužena pobjeda Budućnosti  rezultatom 84:80.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Norris Cole sa 31 poenom dok je Edwin Jackson dodao 23. 

Crvenu Zvezdu u ovom susretu predvodio je Billy Baron sa 24 poena i Mouhammad Faye sa 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi