Crvena zvezda poklekla u paklu Morače
Foto: KK Budućnost VOLI

Finale ABA lige, 3. utakmica

Crvena zvezda poklekla u paklu Morače

Nakon dva ubjedljiva trijumfa Crvene zvezde u Beogradu finalna serija ABA lige se preselila u Podgoricu. Zvezda je novom pobjedom imala šansu doći do titule, ali je Budućnost nošena podrškom prepune Morače slavila sa 80:72  i smanjila na 2:1 u seriji.

Ipak, Zvezda je izgledala dosta bolje u prvom poluvremenu, ali Budućnost ovaj put nije dozvoljavala protivniku da se odlijepi.

Prva četvrtina je završena rezultatom 25:18 u korist Zvezde, da bi crveno-bijeli polovinom druge imali i +11. Ipak, na odmor se otišlo vodstvom Zvezde od 50:45.

Na otvaranju trećeg dijela Zvezda je stigla do +7, ali je u ovom periodu igre šut prestao slušati Beograđane, a Rivers usporio.

Budućnost je zaigrala sa ogromnom energijom, polovinom treće dionice stigla do poravnanja, a onda i preuzela vodstvo.

Stigli su domaći do +8, a svoju prednost su nastavili čuvati i u zadnjoj dionici. Nije Budućnost dozvoljavala Zvezdi da se vrati, pa su Podgoričani uspjeli privesti susret kraju i slaviti pobjedu.

Ekipu Budućnosti je do pobjede vodio Norris Cole sa 20 ubačenih poena, dok je 14 dodao Clarke. Nemanja Gordić je susret završio sa pet poena i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Zvezde je najefikasniji bio Rivers sa 19 poena, dok je 12 ubacio Barow.

Četvrta utakmica finalne serije se igra u petak, takođeru u Morači, a ako Budućnost izbori petu ona će se igrati u ponedjeljak, 22. aprila, u Beogradu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi