Uljez na tribini: Evo šta se desi kad se navijač Zvezde zatekne među pristalicama Budućnosti

Haos u Morači

Uljez na tribini: Evo šta se desi kad se navijač Zvezde zatekne među pristalicama Budućnosti

S. Grebović

Košarkaši Budućnosti su sinoć u trećoj utakmici finalne serije ABA lige uspjeli da savladaju Crvenu zvezdu sa 80:72.

Time su Podgoričani smanjili rezulat u seriji na 2-1 i osigurali novu utakmicu pred svojim navijačima koja je na rasporedu već prekosutra od 19 sati.

Prva četvrtina je završena rezultatom 25:18 u korist gostiju, da bi crveno-bijeli polovinom druge dionice imali u jednom momentu i +11. Ipak, na odmor se otišlo vodstvom Zvezde od 50:45.

Budućnost je na krilima fanatičnih domaćih navijača zaigrala sa ogromnom energijom i polovinom treće dionice stigla do poravnanja, a onda i preuzela vodstvo.

Ekipu Budućnosti je do pobjede vodio bivši osvajač NBA prstena Norris Cole sa 20 ubačenih poena, dok je 14 dodao Clarke. Naš Nemanja Gordić je susret završio sa pet poena i četiri asistencije.

Kod Zvezde je najefikasniji bio KC Rivers sa 19 poena, dok je 12 ubacio Barow.

Nažalost i ovaj je susret kao i prva dva meča u Beogradu obilježili su navijači sa svojim pogrdnim navijanjem, a najvatrenije pristalice Budućnosti su u jednom momentu gostujuće igrače gađali i sa metalnim predmetima.

"Bio sam za vrijeme rata i u Zagrebu, i u Hrvatskoj, ovakvu mržnju nisam vidio. Pogledajte, ovim su nas gađali (pokazao je na veliki metalni predmet). Ko je mogao da očekuje ovako nešto!? Ne znam šta da očekujemo od narednog meča, sada smo živu glavu izvukli! Previše je svježe da bih mogao da nešto kažem, ali živu glavu smo jedva izvukli", izjavio je ovo za srbijanski Blic član uprave KK Crvena zvezda Saša Vlaisavljević.

U jednom momentu je iza Zvezdinog koša na tribinama došlo je do opšte tuče. Policija je morala da reaguje jer je prijetila opasnost igračima Crvene zvezde sa klupe. Meč je, naravno, prekinut, nije to izgledalo nimalo naivno, ali strasti su se ubrzo smirile i meč je nastavljen.

Navodno, do čitavog incidenta došlo je jer su domaći navijači napali jednog gostujućeg kojeg su ovi 'provalili' jer su vidjeli na njegovom telefonu da je okačio sliku na Instagram uz opis "Podrška malobrojna, ali prikrivena".

Kako je to izgledalo pogledajte:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Top Komentari

ibrahim51
Sta to ne stima jedna vjera ali nacija nije ista.U Crnoj gori nema Srbina.On je Crnogorac, a u BiH nije Bosanac nego Srbin.Samo je u nas ne postivanje zemlje u kojoj zivimo.
3 0
adis_D11
Mislim da je Ibrahim u pravu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi