Cibona trojkama izrešetala Igokeu

Sjajna šuterska noć tima iz Zagreba

Cibona trojkama izrešetala Igokeu

M. Šljivak

Cibona je u prvoj utakmici 21. kola ABA lige savladala kao gost Igokeu rezultatom 97:84 i vjerovatno je osigurala opstanak u ABA ligi.

Nevjerovatnu šutersku noć je imao zagrebački tim koji je potpuno deklasirao Igokeu i pogodili su čak 17 trojki iz 30 pokušaja.

Igokea je prvi period dobila 27:23, a zatim je krenulo rešetanje koša bh. predstavnika. Cibona je preokrenula rezultat i na odmor je otišla vodstvom od osam razlike, 48:56.

U nastavku je Cibona održavala prednost. Šut ih je zaista nevjerovatno služio i ekipa Dragana Bajića nije imala pravi odgovor na takvu situaciju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju je Cibona došla do uvjerljive pobjede i vjerovatnog opstanka u ABA ligi, a ako Krka izgubi sutra u Baru kod Mornara, oba tima će sačuvati status u društvu najboljih timova regiona.

Cibonu su do pobjede večeras vodili Ivan Novačić i Matic Rebec sa po 16 poena, Prkačin je dodao 15, dok su kod Igokee Tomas i Lašić ubacili po 15 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi