Zvezda odgovorila Repeši: Prošle godine ste nas gađali svinjskim odrescima i nazivali četnicima
Jasmin Repeša nije bio sretan s onim što se događalo na sinoćnjoj utakmici

Bit će burno u trećoj utakmici

Zvezda odgovorila Repeši: Prošle godine ste nas gađali svinjskim odrescima i nazivali četnicima

S. Pašalić

Budućnost je sinoć doživjela jedan od najtežih poraza u ABA ligi nakon što je Crvena zvezda dobila crnogorski tim sa 107:69.

Trener Budućnosti Jasmin Repeša je nakon utakmice rekao kako je u Beogradu doživio pravi linč.

"U 57 godina sam prošao sve, teške terene, zahtjevne utakmice, ali žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam doživio u svom životu", rekao je Repeša, te dodao:

"Žao mi je zbog košarke i svih nas jer ovo nema veze sa sportom. Morao sam da bacim odijelo jer je bilo puno pljuvačke. Igrao sam derbije, ali sve ima granice. Žao mi je i krivo jer je u mojoj porodici veliki broj Srba. Dragi su mi, ne mogu objasniti koliko i ne dam ih za sve na svijetu. Sačuvao sam ih u teškim trenucima, ostali smo zajedno i najveći rezultat u životu m i je da sam ih sve zadržao", istakao je trener Budućnosti, ali je potom i nastavio.

"Ovo je psihijatrija teškog nivoa. Ne vidim smisao da se igra jer nema veze sa sportom. Prešlo je sve granice. Neću dalju, ali prije svega kao čovjek osjećam potrebu da kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči. Ne znam ko je od nas napravio nešto da bi doživio takav linč. Ne umanjujem zasluženu pobjedu Zvezde, ali ovakvih stvari ne treba da bude u 2019. godini", rekao je Repeša i na kraju je zaključio:

"Ne znam ko je više kriv - ustaše, Šiptari, pravoslavci, Crnogorci, Francuzi, Amerikanci. To je kolektivna histerija. Pogledajte oči, kako pljuju, kako viču. Bilo je svega, guranja, pljuvanja u tunelima i pričati nešto o utakmici nema smisla", zaključio je Repeša.

Već danas je stigao odgovor Crvene zvezde koja se u svom saopštenju prisjetila prošlogodišnje finalne serije u kojoj su također ova dva kluba igrala, a Budućnost je tada osvojila ABA ligu.

"KK Crvena zvezda mts neprijatno je iznenađen izlaganjem trenera KK Budućnost VOLI Jasmina Repeše, koji je svoju konferenciju za medije nakon druge utakmice play-offa ABA lige jtd u Beogradu, iskoristio da dešavanja u hali „Aleksandar Nikolić" okarakteriše kao pokušaj „linča, i ponašanje za psihijatriju"...KK Crvena zvezda mts ima dugu i ponosnu historiju u kojoj je organizovao zahtjevne i važne utakmice, među kojima je i više desetina u doigravanjima, Eurolige, Eurokupa, ABA ili srpske lige...Svoje izlaganje gospodin Repeša prebacio je sa poraza svog tima, na ovim prostorima, uvijek popularan „teren" politike i odnosa među narodima na prostorima bivše Jugoslavije, i time grubo zamijenio teze u svom izlaganju. Svako može da pogriješi, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informisanog i umjerenog čovjeka kakvog ga je znala (do nedjelje) košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, prosto nam je nevjerovatno da se nije informisao oko „izvjesnih događaja" koji su obilježili prošlogodišnju završnicu play-offa istog ovog takmičenja. Zaista nam je žao ako je gospodin Repeša pretrpio duševni i psihički bol u Beogradu, ali smatramo da je to proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca, koji ga plaćaju. Mi tu ne možemo da pomognemo, jer je u pitanju njegov privatni aranžman", stoji u zvaničnom saopštenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

A onda su se iz beogradskog tima sjetili prošlogodišnjeg finala

"Zarad istine, ako se gospodin Repeša nije informisao, ili znao, mi kao klub smo tu da ga podsjetimo šta se dešavalo prošlog proljeća u Podgorici: Organizovani napad na igrače KK Crvena zvezda mts odmah po dolasku u hotel „Podgorica", bacanje petardi i topovskih udara na igrače prilikom predstavljanja igrača prije početka utakmice, fizički napad na svakoga u hali ko je imao neko obilježje Crvene zvezde, organizovana skandiranja „Ubij Cigana...Četnici..." bacanje svinjskih odrezaka na klupu Crvene zvezde sa namjerom da se ponizi tada igrač Crvene zvezde Alen Omić, rušenje zaštitne ograde iza klupe sa igračima Crvene zvezde, predsednik kluba koji je u gledalištu stojeći pratio utakmicu van svih, bilo kakvih protokola koji postoje o organizaciji jedne utakmice i bio zasut najgrubljim uvredama, kao i članovi njegove porodice...ima toga još što gospodin Repeša "ne zna", ali bi nam trebalo mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve „propuste" u prošlogodišnjem finalu play-offa, od dolaska delegacije KK Crvena zvezda mts u Podgoricu. Nije zaboravljeno, ali neko pokušava da predstavi kao da se to nije dogodilo?“.

U Crvenoj zvezdi smatraju da je sve ovo priprema za nemile događaje koji se spremaju u trećoj utakmici

"KK Crvena zvezda mts nikada se nije slagao, niti podržavao bilo kakvo nasilje na sportskim borilištima, i uvijek će apelovati da sport ostane sport. I zaista ne znamo kakvoj atmosferi linča je govorio trener KK Budućnost VOLI? Međutim, kao klub za koji navijaju milioni ljudi, nećemo dozvoliti ni da neko „zaboravlja" pojedina dešavanja u prošlosezonskog finala, a posebno da mijenja teze i „priprema teren" za identičnu atmosferu u Podgorici, kao ona koja je viđena prošle godine na istom mjestu. Niti to može da radi gospodin Repeša, a još manje pojedini „analitički" portali finansirani od strane raznih sumnjivih izvora, koji su od ponedjeljka počeli da „podgrijavaju" atmosferu „šokirani" onim što su „vidjeli i doživjeli" u Beogradu? Mi nismo zaboravili šta se dešavalo u Podgorici u aprilu 2018.godine, a očigledno da nisu ni mnogobrojni navijači Crvene zvezde i srpska javnost. Koliko su bili „ugroženi" u Beogradu, govori i podatak, da su pojedinci iz delegacije KK Budućnost VOLI, verbalno i fizički nasrnuli na ljude za zapisničkim stolom, pomoćne sudije, nezadovoljni pojedinim skandiranjima sa tribina (na koje je zvanični spiker svaki put pravovremeno reagovao) o čemu postoji i zapisnik delegata utakmice, koji je to sve vidio i unio u svoj zapisnik. Gospodin Repeša bi trebao da zna, da kao što ne postoji kolektivna odgovornost navijača Crvene zvezde za atmosferu u hali, tako ne postoji ni kolektivna amnezija kod istih, koji su vidjeli i pamte, što su na prvom mjestu kao ljudi, doživjeli mnogi u delegaciji KK Crvena zvezda mts tokom prošlogodišnjeg boravka u Podgorici".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi