Delije ugasile navijačku grupu BHLegion: "Od večeras ne postojimo"
Ugašena navijačka grupa bh. selekcije

Nakon gubitka transparenta

Delije ugasile navijačku grupu BHLegion: "Od večeras ne postojimo"

M. Šljivak

Navijačka grupa BHLegion od danas više ne postoji. Potvrđeno je to večeras, a grupa navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine ugašena je zbog gubitka udarnog transparenta od strane navijača beogradske Crvene zvezde.

19 godina navijačka grupa BHLegion je bodrila fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ipak, od danas njih više nećemo gledati kao grupu na tribinama jer je ova navijačka skupina ugašena.

Razlog je izgubljeni udarni transparent. Njima su u Vaduzu prije nekoliko mjeseci pripadnici navijačke skupine Delije iz Beograda, ukrali transparent, te su ga danas na meču Crvena zvezda - Radnički zapalili.

To je istog trenutka značilo kraj BHLegiona. Potvrđeno je to večeras na društvenim mrežama ove grupe.

"Kao grupa koja je od 2005. godine uvijek dosljedno poštovala navijački kodeks i pravila, tako ćemo postupiti i u ovom trenutku. BHLegion, kao organizovana navijačka grupa, prestaje sa svojim aktivnostima od 17.3.2024. Ovaj korak je donesen zbog gubitka udarnog transparenta", saopšteno je.

Oglasi

Nema dileme da će pripadnici ove navijačke skupine u budućnosti i dalje podržavati nacionalni tim Bosne i Hercegovine. Nažalost, to će morati raditi bez ikakvih navijačkih obilježja.

Podsjetimo, gubitak udarnog transparenta u navijačkom svijetu se smatra krajem grupe. Dosta je velikih grupa nestajalo na takav način i udarni transparent se među navijačima smatra istinskom svetinjom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nažalost, BHLegion je svoj transparent izgubio. Prinuđeni su se zbog toga ugasiti i sigurno je članovima ove grupe koji su zdušno bodrili nacionalni tim Bosne i Hercegovine sve ovo veoma teško palo.

Njima će sasvim sigurno u sjećanju ostati gotovo 20 godina vjernog navijanja za Bosnu i Hercegovinu i brojna putovanja na koja su išli zajedno s reprezentacijom.

Top Komentari

user1675926959
Manijaci su ugasili Robijaše kad su im uzeli glavni trans a ovima što si pobrojao nije to glavni trans.
0 1
HamzaVojvoda
Ајде у коло шупак @BosanskaSvedska играле се Делије усред земље Србије....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi