Na Marakani zapaljen jedan od udarnih transparenata bh. navijača

Kakav će biti odgovor?

Na Marakani zapaljen jedan od udarnih transparenata bh. navijača

E. Škorić
Teme:

Crvena zvezda je danas na Marakani deklasirala Radnički 1923 sa 5:0. Iako je tim Feđe Dudića igrao sjajno posljednjih sedmica, danas je ipak pao bez ispaljenog metka.

Čak sedam uzastopnih pobjeda imala je ekipa Radničkog, no onda je došlo gostovanje na Marakani i Zvezda je pokazala da je trenutno najjača ekipa u Srbiji.

Beogradski klub juriša prema još jednoj tituli prvaka. Sada su na 65 bodova i imaju četiri više od Partizana, koji je tri utakmice uzastopno bez pobjede, a posljednji kiks upisao je danas u gostima kod Mladosti (1:1).

Utakmicu na Marakani obilježio je i incident. Došlo je do nereda, pa su stolice letjele na sve strane. Srpski mediji navode da je tribini gdje su vatreni navijači gostiju prišao jedan od navijača domaćeg tima i da je to bio ključ za početak nereda.

Navijači Crvene zvezde također su privukli pozornost sa nekoliko istaknutih transparenata, a u jednom trenutku su zapalili udarni transparent navijača Bosne i Hercegovine.

Jednoj od grupa koja prati reprezentaciju BiH, BH Legion, Delije su prošle godine otele udarni transparent, a sada su ga i zapalili.

Oglasi

Taj transparent im je oduzet u Vaduzu gdje je BiH igrala protiv Lihtenštajna. Nedugo nakon toga su se i oglasili iz navijačke grupe BH Legion.

"Prije mjesec dana je u Vaduzu u jednoj kukavičkoj akciji ukraden naš udarni trans. I nakon mjesec dana, kukavice se još kriju i nemaju mu*a da se javno oglase. Pozivamo grupu ili pojedinca koji stoje iza te “akcije” da nam se jave kako bi riješili ovo na ovaj ili onaj način. Uvijek smo se držali nepropisanih ultra pravila.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tako da ćemo i ovaj put. Grupa će se ugasiti tek tad kad nam stanu na crtu pi*ke koje već mjesec dana ćute. Do tada ćemo da radimo i funkcionišemo. Spremni smo na fajt. Jeste li vi?", stoji u objavi navijačke skupine BH Legion.

Delije su odlučile da spale transparent danas tokom utakmice, a kako će na to reagovati iz jedne od udarnih navijačkih grupa reprezentacije BiH, ostaje da se vidi.

Top Komentari

Ti i takvi i traktor kakve veze imate?Samo smo im Hrvati priredili traktorijadu i riješili ih za sva vremena.Ostali su samo gledali na televiziji.Kad smo mi stali pod Banjalukom na traženje ujaka Sama prestala joj je svaka opasnost.Takvi kao ti su bili prisiljeni potpisati im 49%BiH.Imali ste od 91-ve do danas najgluplje političko vodstvo naširoko i nadaleko.Koje je izazvalo i rat između vas samih a kamoli sa nama jer se htjelo domoći našeg teritorija poslije gubitka sa Srbima.A prije toga je Srbima izručilo glavu na panj više ljudi nego što su ih oni dokusurili.Jer su ušli gologuzi u rat misleći da će ih JNA štititi.Vojska vam je bila puna njihovih agenata i bivših JNA-aša i KOS-ovaca kojima je bio cilj da izazovu rat između nas.Nije ni čudo što danas držite najmanje teritorija u BiH.Pljujete po Zapadu a svi odošte tamo.Da vam nije bilo Zapada na kraju rata bi držali 0%teritorija kakvi su vas amateri vodili.
4 1
BosanskaSvedska
Kad se traktor zapali oni se uvrijede a kamoli sapun!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi