Divac poslije smrti Varajića: Otišao je jedan od velikana

Legendarni košarkaš preminuo jučer

Divac poslije smrti Varajića: Otišao je jedan od velikana

A. Čaušević

Jedan od najboljih košarkaša bivše Jugoslavije ikada, Žarko Varajić, je preminuo sinoć.

Varajić je preminuo u 67. godini poslije duge bolesti, a ostat će upamćen po rekordnom broju poena u jednom finalu Eurolige. Tada je kao košarkaš Bosne u finalu protiv Emersona 1979. godine postigao 45 poena.

Povodom smrti Varajića oglasio se i generalni menadžer Sacramento Kingsa Vlade Divac.

"Tužan dan, otišao je jedan od velikana naše košarke", poručio je Divac.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Varajić je rođen u Nikšiću, ponikao je u lokalnoj Sutjesci, ali je skoro cijelu profesionalnu karijeru proveo u dresu Bosne u koju je došao kao 18-godišnjak. Bio je i član Al-Aina.

Nakon okončanja karijere radio je kao sportski direktor za muške selekcije u Košarkaškom savezu Jugoslavije i KSSCG, bio je zamenik saveznog ministra za sport.

Top Komentari

dadopd
Ne zna se ko je veci cetnik Divac ili Varajic.
2 11
mostarac
Pokoj mu dusi ...Legenda nase Bosne ...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi