Dobio kćerku i podigao trofej: Najbolja sedmica u mom životu!

Nando De Colo ima više razloga za slavlje

Dobio kćerku i podigao trofej: Najbolja sedmica u mom životu!

Sjajni bek moskovskog CSKA Nando De Colo je 13. maja po drugi put postao otac pošto je dobio kćerku, Aliciju, a onda je šest dana kasnije, 19. maja, podigao trofej osvajača Eurolige, po drugi put u karijeri.

Tako je francuski košarkaš u istoj sedmici dobio kćerku i postao šampion Evrope.

"Ovo je najbolja sedmica u mom životu. Jednostavno nevjerovatno", istakao je De Colo za Eurohoops.

Njegov CSKA je do trofeja Eurolige došao pobjedom nad Efesom u finalu.

"Mi smo porodica. Među sobom možemo pričati o svemu. Ponekad smo više jedni sa drugima nego sa našim porodicama. Zato je sjajan osjećaj boriti se do kraja i završiti sezonu sa titulom osvajač Eurolige", istakao je Francuz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

De Colo je Final Four u Vitoriji završio sa sjajnim prosjekom od 19 poena, četiri skoka i 3.5 asistencija. Francuz je učestvovao i u osvajanju Eurolige prije tri godine, ali ističe da je sada osjećaj drugačiji.

"Nije isti osjećaj. 2016. smo osvojili prvi trofej za CSKA poslije dugo vremena, a bio je to i moj prvi trofej Eurolige ikada. Svi su bili jako sretni, ali od tada su prošle tri godine. Borili smo se da se vratimo ovdje i uspjeli smo", izjavio je De Colo, pa dodao: "Ne osvaja se Euroliga svaki dan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi