Đorđević nakon poraza: Bila je euforija, a to nekada ne pomaže
Đorđević smatra da je Argentina zasluženo slavila

Selektor Srbije se obratio na press konferenciji

Đorđević nakon poraza: Bila je euforija, a to nekada ne pomaže

S. Pašalić

Košarkaška reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu poražena od Argentine sa 97:87 i tako ostala bez mogućnosti da stigne do naslova prvaka.

Selektor Aleksandar Đorđević se nakon poraza obratio na press konferenciji gdje je komentarisao današnji meč i igru svoje, ali i protivničke ekipe.

"Šta reći... Podbacili smo u najvažnijoj utakmici na turniru. Mnogo se nekih stvari izdešavalo koje su uticale na sve ovo. Probali smo da se vratimo u trećoj četvrtini, ali opet nismo dobro otvorili posljednju dionicu", rekao je Đorđević i nastavio:

"Oni su apsolutno zasluženo slavili, konstantno su držali utakmicu pod kontrolom. Prije svega zbog njihovih bekova, dok je Vildoza sa klupe unio dodatnu energiju i sigurnost, uz Campazzo koji je potpuno dominirao utakmicom. Imali su rješenja u šutu, prodoru, picku, situacijama jedan na jedan... Specijalna utakmica za njega. Uz Laprovittolu i Scolu držao je kontrolu utakmice".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Bila je euforija u zemlji, svi su pričali kako ćemo pobijediti i osvojiti. To nekada ne pomaže. Naprotiv. Znam sa kakvim su se pritiskom momci nosili", rekao je Đorđević.

Top Komentari

Edin Merlin
A,šta bi sa izjavom da ako se sretnete sa USA team neka im je Bog na pomoći !!! HAHAHAHAHAHAHAHA
4 1
Bulle
Kakva euforija... Imate igrace a kosarka vam je realno bezveze, sporo, tromo, nidje veze cekala se malo jaca reprezentacija i to je to
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi