Đorđevića "mučili" kineski novinari: Ne bi ti to, druže, ni razumio...

Morao da priča i što ne želi

Đorđevića "mučili" kineski novinari: Ne bi ti to, druže, ni razumio...

Edmir Škorić

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević dobio je i neka provokativna pitanja na press konferenciji.

Nakon uvjerljive pobjede nad Portorikom od 43 razlike, selektor Srbije suočavao se s nekim provokativnim pitanjima kineskih novinara.

"Bila je ovo sjajna utakmica za nas, imali smo sjajan pristup meču i nismo dali Portoriku ni promil šanse da se vrati u meč. Sada već mislimo na naredni meč, gdje nam je neophodno da fizički budemo spremni i jaki, nemam šta više da dodam", rekao je Đorđević,.

Upitali su ga i o Portoriku...

"Vidjeli smo šta su uradili u grupi, imali su nekoliko mečeva gde su pobijedili šutem u posljednjem trenutku, spremili smo se dobro, nismo dozvolili da nas ugroze i vjerujem da smo napravili ozbiljan posao i odigrali dobru utakmicu".

A onda se prešlo i na taktički dio, pa je tu Sale dijelio lekcije.

"U našem razumijevanju košarke nije bitno ko počinje utakmicu, već ko završava. Sve zavisi od meča do meča, takmičenje je dugo i teško fizički, morate da igrači razumiju".

Zašto nije održao trening pred Portoriko?

"Kada završite svoj meč u 9 uveče, vratite se u hotel u ponoć, završite pakovanje u jedan poslije ponoći, u 6 ujutru odete na autobus za aerodrom i imate dva sata vožnje do tamo, pa dva sata leta, pa opet sat i po autobuske vožnje... Stignete na ručak u hotel u 14.30, a organizacija vam da trening u 16 časova... Samo ludi trener bi pustio igrače da izađu na parket u takvoj situaciji", oštar je bio Đorđević.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Jedan kineski novinar upitao je Đorđevića kako će se taktički spremiti za Španiju.

"Ne, nije vrijeme da pričamo o taktici, a i ne verujem da bi ti to svakako, druže, razumio, to je komplikovano, komplikovano", završio je selektor Orlova.

Top Komentari

ZoLovernj
Bez ijednog treninga bićemo prvaci Svijeta... Srbijaa do Šenženaaaa.. Donesi kući ZLATO što se zlati!!!
2 22
karlhajncbrazzzo
Pošteno.
3 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi