Zvanično - Dubai u ABA ligi!

Dobili dopuštenje

Zvanično - Dubai u ABA ligi!

E. Oštraković

Ono o čemu se dosta dugo govorilo, sada se konačno i desilo. Dubai tim ulazi u Euroligu.

Naime, Skupština klubova ABA lige dala je odobrenje za ulazak ukluba iz UAE u ovo takmičenje.

Tako je Dubai dobio dozvolu za takmičenje u ABA ligi i od naredne sezone ćemo gledati klub iz UAE u ovom regionalnom takmičenju.

Gotovo jednoglasno je Skupština takmičenja izglasala ulazak Dubaija u ovo regionalno takmičenje. Partizan nije glasao, a predstavnici Budućnosti se nisu pojavili na sastanku.

Dubai će od naredne sezone biti član ABA lige, a dobili su ugovor na tri godine. Zauzvrat će ABA liga dobiti 4.5 miliona eura.

Oglasi

Cilj Dubaija je da igra Euroligu, ali to moraju "zaraditi" kroz izboren plasman u Eurokupu.

Dubai je osigurao budžet od 12 miliona eura i ulazi u evropsku košarku s klubom koji tek trebaju da formiraju igrački i da pronađu trenera.

Dubai će tek da formira tim, a planiraju da dovedu što više zvijezda, novac će biti najmanji problem.

U cijeloj priči je i potraga za iskusnim i provjerenim trenerom, a šuška se već sa nekim imenima, ali daleko je to od bilo kakve realizacije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Čini se da je arapski novac uspio da poremeti evropsku košarku, a kako će izgledati utakmice Dubaija tek ćemo da vidimo.

Tačnije, da li će biti domaćini u svom gradu što bi značilo za timove duga putovanja i velike troškove pogotovo za ekipe u ABA ligi ili će Dubai neki evropski grad izabrati za domaće mečeve, naravno uz određeni finansijski dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi