Dubai stiže u regionalni sport u igri još neki poznati klubovi: "Sačuvaj me Bože"
(AP Photo/Kamran Jebreili)

Proširuje se takmičenje

Dubai stiže u regionalni sport u igri još neki poznati klubovi: "Sačuvaj me Bože"

H. Zilić

Gdje ima novca sve je moguće, a kojom drugom rečenicom objasniti činjenicu, da će kako stvari stoje, Dubai imati klub u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi.

Ovo je priča koja je krenula krajem prošle godine, a prema nezvaničnim informacijama koje se plasiraju u regionalnim medijima počektom 2024. godine, Dubai je skoro pa sigurno učesnik ABA lige od naredne sezone.

Pored Dubaija ABA liga bi mogla biti jača i rumunjski Cluj koji je ove sedmice predao zahtjev za prijem i čekaju odluku rukovodstva ABA lige.

Također, ide se na proširenje ABA lige pa bi tu mogla ući i dva klbua iz Srbije koja u posljednje vrijeme dosta ulažu to su Spartak iz Subotice i Vojvodina iz Novog Sada.

ABA 2 liga bi ostala na snazi, ali čini se da regionalno takmičenje gubi svaki smisao.

Oglasi

Ulazak Dubaija već otvara špekulacije o arapskom novcu u regionalnoj košarci, ali i finansijskim injekcijama koje su omekšale rukovodstvo lige da razmatraju ulazak Dubaija.

Dubai također želi uskoro i ulazak u Euroligu, a ni tu neće biti problem jer znamo da Euroliga voli bogataše i da je postala zatvroeni tip takmičenja.

Sve ovo je izazvalo dosta reakcija, a upečatljivu izjavu je nedavno dao legendarni trener Partizana Željko Obradović.

"Moje mišljenje je da nazovete direktora ABA lige i sve te koje su vam pričali o tome, pošto ja nemam pojma o čemu se radi. Zamislite da se još bavim time, uz ovo što imamo s ekipom i ovim utakmicama. Zamislite da se bavim i time hoće li Dubai igrati Aba ligu. Sačuvaj me Bože", rekao je Obradović nedavno na press konferenciji nakon meča Crvene zvezde i Partizana.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dok regionalni koašrkaški velikani tiho nestaju sa scene ili igraju sporednu ulogu kao što su Bosna, Split, Zadar, Šibenka, Borac Čačak, rukovodstvo lige mjesta daje klubovima koji do jučer nisu ni znali šta je košarka, a još gore nemanju nikakve poveznice sa našom regijom.

Sve u svemu ispred nas je jedna zanimljiva košarkaška godina, a što se tiče bh. klubova Igokea će ostati član ABA lige, a vidjet ćemo šta će se dešavati kroz ABA 2 ligu, može li je neki bh. klub osvojiti i kako će ona zapravo izgledati od sezone 2024/2025 kada se proširi i sama ABA liga.

Top Komentari

Ham0
Od sehera do irana bice zemlja muslimana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi