Došao je i taj dan: Euroliga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Dioničari su rekli "da"

Došao je i taj dan: Euroliga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Adnan Beganović

Vlasnici, odnosno dioničari košarkaške Eurolige su rekli "da" po pitanju priključivanja Dubaija u najjaču evropsku košarkašku ligu. Vjerovatno se to neće desiti naredne sezone, ali odluka je donesena - Ujedinjenim Arapskim Emiratima su otvorena vrata.

Košarkaški klub Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uskoro će igrati u najjačoj evropskoj ligi - Euroligi.

Dileme više nema, Euroliga se širi van evropskog kontinenta i to u Ujedinjene Arapske Emirate.

Rezultat je to današnjeg glasanja vlasnika Eurolige na sastanku upriličenom upravo kako bi se raspravljalo o temi ulaska Dubaija u Evroligi.

Kako javljaj grčki novina Sotiris Vetakis, dinočari su "gotovo jednoglasno" bili za priključivanje Dubaija Euroligi, no to se neće desiti naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Takve barem dolaze informacije sa pomenutog sastanka, a kako bi klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i definitivno postao član Eurolige, obje strane moraju poduzeti još nekoliko presudnih koraka.

Međutim, Dubai u Euroligi više nije daleka budućnost, odnosno daleko je ispred Londona ili Pariza u smislu dobijanja wild carda s obzirom da klubovi iz pomenutih gradova imaju mogućnost ulaska u Euroligu osvajanjem Eurocupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi