Panata spasila čast domaćina, Fener slavio u Minhenu, Asvel "zalutao" u Euroligu
FOTO: EPA

Valencia briljirala u Kaunasu

Panata spasila čast domaćina, Fener slavio u Minhenu, Asvel "zalutao" u Euroligu

Haris Zilić

U petak večer odigrana su preostala četiri duela petog kola Eurolige, uzbuđenja nije nedostajalo, a više su radosti imali gosti.

Čast domaćina večeras odbranio je grčki Panathinaikos koji je na domaćem terenu u Atini savladao Baskoniju rezultatom 95:81.

Lessort je briljirao sa double-double učinkom od 23 poena i 14 skokova i vodio je Panatu do trijumfa, Mitoglu je dodao također 23 poena, dok je kod gostiju zapažen bio Howard sa 22 poena.

Valencija je odigrala vrhunsku utakmicu i zaledila Kaunas. Gosti su savladali domaći Žalgiris rezultatom 87:72.

Španski tim je do trijumfa predvodio Jones sa 16 poena, dva skoka i četiri asistencije, kod Žalgirisa izdvojio se Evans sa 18 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Oglasi

Asvel je i nakon petog kola jedini tim bez trijumfa u novoj sezoni Eurolige. Francuska ekipa je večeras na svom parketu poražena od Virtusa rezultatom 87:84.

Virtus je predvodio Cordinier sa 20 poena, Shengelia je dodao 18 poena, pet skokova i četiri asistencije. Kod Asvela je Fall susret završio sa 16 poena i šest skokova.

I turski Fenerbahce slavi večeras. Istanbulski velikan ju kao gost bio bolji od Bayerna rezultatom 76:67.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Wilbekin je biio prvo ime u pobjedničkom timu sa 17 poena, pet skokova i šet asistencija, Gudurić je dodao 14 poena. U redovima Bayerna Francisco je ubacio 11 poena i dodao pet asistencija.

Nakon pet kola lider Eurolige je Real Madrid koji ima jedini omjer 5-0, a prate ga čak četiri ekipe s omjerom 4-1, a to su Barcelona, Virtus, Fenerbahce, Valencia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi