Španci u Musi vide lidera, odmah su mu odali veliko priznanje

Bh. reprezentativac potpisao za Breogan

Španci u Musi vide lidera, odmah su mu odali veliko priznanje

A. Čaušević

Nakon neslavne avanture u Efes Pilsenu Džanan Musa karijeru nastavlja u Španiji, tačnije u ekipi Breogana iz Luka. 

U španskom timu imaju velika očekivanja od svojevremeno jednog od najvećih talenata evropske košarke. U prilog tome ide i odluka trenera Olmosa Paca.

Naime, Paco je odlučio da upravo Musa bude kapiten ekipe u novoj sezoni što dovoljno govori koliko poštuju i cijene bh. košarkaša.

"Imenovali smo Džanana Musu za novog kapitena kluba", poručio je Paco.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musin posljednji angažman mu je donio titule prvaka Evrope i šampionsku medalju u Turskoj, ali je u Efesu imao mizernu minutažu ili uglavnom ne bi ni igrao.

U Breoganu gdje ga vide kao novog lidera ekipe bi trebao oživjeti karijeru, vratiti prepoznatljivu formu jer su mu ipak tek 22 godine.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je neka seoska ekipica koja ce u prvoj ligi provesti ovu sezonu i odmah ispasti.
1 15
RZ88
Mlad igrac koji ima jos prostora za napredak zbog svojih godina. Prerano je otisao u NBA sto se i ispostavilo tacnim. Samo naprijed majstore pa da budete svi na okupu na EP a sto se tice ovih pacenika ja ne znam kako imate i motiv doci kada vidite sta pisu o vama.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije