Musina izjava stigla i do Amerike: "Svi su sumnjali u mene, ali lijepo je utišati te kritičare"

Dao izjavu i za strane medije

Musina izjava stigla i do Amerike: "Svi su sumnjali u mene, ali lijepo je utišati te kritičare"

E. Čaušević

Bh. košarkaši jučer su u Kelnu pobijedili Sloveniju sa 97:93 u trećem kolu Eurobasketa.

Bosna i Hercegovina napravila je veliko iznenađenje pobjedom protiv aktuelnih prvaka Evrope, te smo pokazali da u ovoj grupi smrti itekako imamo šansi da se plasiramo dalje iako su nas mnogi ranije otpisali.

Bh. tim je odigrao zaista nevjerovatnu utakmicu protiv Slovenije i od prve do zadnje minute gledali smo veliku borbu na terenu, ali je na kraju BiH uspjela da zasluženo dođe do pobjede.

Do kraja grupne faze našu reprezentaciju očekuju još okršaji protiv Francuske i Litvanije i jasno je da nam treba jedna pobjeda iz ovih mečeva kako bismo osigurali plasman u narednu rundu.

Cijeli tim odigrao je zaista spektakularan meč, a to se ponovo izdvojio Džanan Musa koji je proglašen za igrača utakmice.

Musa igra odlično na ovom Eurobasketu, a jučer je protiv Slovenije uspio da ubaci 22 poena, te je upisao još pet skokova i pet asistencija, te je u Johna Roberson bio lider našeg tima jučer.

Oglasi

Naš reprezentativac bio je u centru pažnje i tokom davanja izjava, a Musa je govorio i za strane medije.

Njegova izjava je došla čak i do Sjedinjenih Američkih Država gdje su iznenađeni fantastičnim igrama Muse u prethodnih godinu dana, te je bh. košarkaš pokazao zašto su ga Brooklyn Netsi izabrali na draftu 2018. godine.

Ipak, u NBA ligi Musa nije dobio pravu priliku za igru i vratio se u Evropu što je bio pravi potez. Nakon loše sezone u Efesu otišao je u Breogan gdje je "eksplodirao" nakon čega je uslijedio transfer u slavni Real Madrid. Musa je jučer upravo govorio o tome da su svi sumnjali u njega nakon što se vratio iz NBA lige.

"Svi su sumnjali u mene. Bilo je teško za mene da se vratim, ali mi je Breogan dao tu priliku da vratim izgubljeno samopouzdanje. Kada sam to uspio sada sam u Real Madridu što je za mene jako posebno. Jako je lijepo ušutkati kritičare, ali važno je da ostanemo svi zdrave, ne gledam individualne statistike samo sam sretan da pomognem ekipi da pobijedi i to je najvažnije", rekao je Musa.

Musa nakon meča dao Robertsonu ime Dževad

Sjajni Roberson jučer je ubacio 23 poena i nekoliko ključnih trojki koje su prelomile meč. Kako su ga prihvatili naši igrači u reprezentaciju najbolje je pokazala Musina izjava nakon utakmice.

"Džon (John) kao Dževad", uz smijeh je rekao Musa, pa je nastavio: "Ono što ova zemlja i što ovi igrači i navijači zaslužuju je nešto nevjerovatno. Zaslužujemo sve. Za nas je svaki poraz tragedija jer nam je stalo, a nakon svake pobjede euforija kao da smo prvaci svijeta. To je pokazatelj koliko je ljudima stalo. Zato se borimo. Ja sam ostavio sve što sam imao na terenu i svi momci. Malo prije sam zakasnio Jusufa i pitam ga je li moguće da smo ovoliko umorni, tako da se idemo sada malo odmoriti".

Top Komentari

zajid08
Samo jos da polaganje poboljsas, sve ostalo imas da budes NBA zvijezda akobogda.
7 0
Paradoks
Hajd smanji malo doživljaj
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije