Slovenci mislili da će BiH pobijediti samu sebe

Izjava Ede Murića

Slovenci mislili da će BiH pobijediti samu sebe

A. Čaušević

Slovenci moraju prihvatiti činjenicu da su izgubili od Bosne i Hercegovine.

Košarkaški Zmajevi su fantastičnom igrom pobijedili Sloveniju 97:93 te su tako još jednom pokazali svoj kvalitet nakon što su prije 10-ak dana savladali Francusku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Mediji u Sloveniji su teško prihvatili poraz. Uglavnom navode o bolnom gubitku bodova koji je upalio alarme u reprezentaciji pred ključne mečeve.

Ipak, pomalo nevjerovatne izjave stižu od samih košarkaša. Tako je Edo Murić kazao kako su mislili da će Bosna pobijediti samu sebe.

"Ušli smo uspavano u sami meč. Mislili smo da će Bosna pobijediti samu sebe. Bili su bolji i zasluženo su osvojili dva boda, ali vidjeli smo da nam nedostaje dosta stvari. Čekamo mečeve protiv Njemačke i Francuske da vidimo jesmo li šta naučili iz grešaka", rekao je košarkaš Cedevita Olimpije.

Klemen Prepelič nije dao previše zasluga bh. košarkašima za trijumf, već je okrivio svoj stručni štab i sve u reprezentaciji za lošu pripremu meča.

"Loš početak je bio uvod u poraz. Bosanci su počeli da vjeruju nakon 8:0. Previše smo se uzdali u individualna rješenja. Poraz nije alarmantan koliko me brine naša igra. Danas(nedjelja) očigledno nismo bili spremni za protivnika", kazao je Prepelič.

Slovenija nakon tri kola ima omjer pobjeda i poraza 2:1 te se još uvijek aktuelni prvak doveo u nezgodnu situaciju pred duele protiv Njemačke i Francuske.

U Grupi B Njemačka je na prvom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 3:0, slijede BiH, Francuska i Slovenija sa omjerom 2:1 te Litvanija i Mađarska s omjerom 0:3.

Jedina koja je prošla u nokaut fazu iz grupe je Njemačka, dok će sigurno više stvari biti poznato nakon četvtog kola koje se igra u utorak. Tada se sastaju BiH - Francuska, Litvanija - Mađarska i Njemačka - Slovenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi