Fantastično izdanje Džanana Muse protiv Palencije, momak iz Bihaća najzaslužniji za pobjedu Kraljeva

Real skoro napravio veresiju od gotovog

Fantastično izdanje Džanana Muse protiv Palencije, momak iz Bihaća najzaslužniji za pobjedu Kraljeva

E. Čaušević

Real Madrid slavio je danas na gostovanju protiv Palencije sa 86:78 u meču 26. kola španske Endesa lige, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Košarkaši Real Madrida odlično su otvorili utakmicu i napravili su seriju 12:0 na samom startu, ali domaći tim nakon timeouta uspio je da se vrati. Palencia je smanjima zaostatak, te je na kraju prve dionice bilo 17:13 za Real.

U drugom dijelu kraljevski klub je ponovo dominirao na parketu. Igrači Palencije pokušali su da ostanu rezultatski u meču, no do kraja prvog dijela prednost Reala je rasla iz napada u napad, te su gosti imali na kraju prednost 43:30.

I u drugom poluvremenu Real Madrid je bio znatno bolji tim na parketu. Nervoza se uvukla u redove igrača domaćih koji su ekspresno ispunili bonus, a gosti su to znali da iskoriste.

Posebno impresivan bio je bh. košarkaš Džanan Musa koji je predvodio ekipu Reala u trećoj dionici. Musa je u trećoj četvrtini uspio da postigne čak 11 poena za samo nešto više od pet minuta koliko je bio na parketu u ovoj dionici.

Real je u trećoj četvrtini imao prednost i od 20 poena jer je vodio sa 58:38, ali je Palencia uspjela u finišu da zaigra dosta bolje da smanji taj zaostatak na samo deset poena (56:66).

Oglasi

Početkom posljednje četvrtine ekipa Real Madrida nije bila baš na svom nivou što su domaći znali da iskoriste i dođu na jednocifren zaostatak i smanje prednost Kraljeva na samo šest poena (62:68).

Chus Mateo morao je reagovati nakon svega dvije minute igre i tražio je timeout, te je vratio Musu na parket koji je bio daleko najraspoloženiji igrač Reala u današnjoj utakmici.

No, Palencia je nastavila odlično da igra i došla na tri poena zaostatka pet minuta pred kraj kada je rezultat bio 72:69 za goste.

Tada je Musa stupio na scenu i pogodio trojku za 75:69, ali je s druge strane Hands uzvratio istom mjerom.

Oglasi

Ipak, kraljevski klub je uspio u posljednjim minutama utakmice slomiti otpor Palencije. Domaći tim je mnogo solirao u finišu što ih je koštalo. Real je uspio na kraju da dođe do pobjede rezultatom 86:78.

Musa je vodio Real Madrid do pobjede u današnjem meču jer je bh. reprezentativac bio najefikasniji na meču sa 21 poenom, te je uz to dodao još dva skoka i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Reala istakao se još Campazo sa 15 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Mario Hezonja imao meč za zaborav sa četiri poena i šutem za tri poena 0/5.

Što se tiče Palencije najbolji je bio Hands koji je poput Muse imao 21 poen, te je još upisao šest skokova i dvije asistencije. Odličan je bio i Haarms sa 16 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salt_boy075
Smijesno mi druze naziv Palencija :)
0 0
Salt_boy075
Palencija??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi