Džikić: Stali smo u posljednjoj četvrtini
Trener Budućnosti je priznao da mu je mnogo teško zbog poraza, ali da vidi napredak

Trener Budućnosti iz Podgorice

Džikić: Stali smo u posljednjoj četvrtini

Košarkaši Budućnosti su večeras doživjeli i treći poraz u ovoj sezoni Eurolige.

Ovoga puta je klub iz Podgorice na svom terenu izgubio od Maccabija iz Tel Aviva rezultatom 78:68, iako je nakon treće četvrtine vodio sa 62:58.

Izraelci su u posljednjoj četvrtini slavili sa 20:6, a trener Budućnosti Aleksandar Džikić je nakon utakmice poručio da ga poraz zabolio.

"Čestitam Maccabiju na pobjedi. Naravno da sam zadovoljan igrom tima tokom tri dionice, ali utakmica se igra četiri. Stali smo u posljednjem dielu, a Maccabi je u sastavu imao Wilbekina koji je odigrao maestralnu utakmicu. Tačno je da napredujemo i to vide svi koji prate Budućnost, ali slagao bih, baš bih slagao kada bih rekao da mi je lako poslije poraza. Nije", rekao je Džikić, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Nije lako ni meni, ni igračima, ni navijačima. Međutim, ono što nam ostaje je da nastavimo sa radom i borbom. Uvjeren sam da navijači i svi koji su pratili meč ne mogu da imaju zamjerku kada je borbenost i želja u pitanju. Dali smo maksimum u ovom trenutku, ali je Maccabi bio bolji".

Budućnost će u četvrtom kolu Eurolige gostovati Realu u Madridu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi