Džikić: Zasmetalo mi je što smo bili nedorečeni u napadu na +20

Trener Budućnosti nakon pobjede nad FMP-om

Džikić: Zasmetalo mi je što smo bili nedorečeni u napadu na +20

E. Škorić

Budućnost Voli je danas u 4. kolu ABA lige razbila FMP sa 79:59, ali je trener Aleksandar Džikić svejedno našao razlog da bude nezadovlljan.

"Hvala FMP-u na pravoj muškoj borbi. Nismo očekivali, niti mislimo da je bio lagan posao. Zadovoljan sam pobjedom, idemo dalje. Hvala ljudima koji su došli da nas gledaju, opet ih je bilo preko 2.000", istakao je Džikić.

Beograđani nisu uspjeli da ostvare neki zapažen rezultat u Podgorici, ali bilo je momenata kada su uspijevali da zaprijete.

"Ne možeš da održavaš 20 razlike stalno. FMP je pogodio neke šuteve, a bili smo vrlo jasni ko želimo da šutira, a ko ne, što su igrači ispoštovali. Nije to prevelik problem, ali mi je zasmetalo što smo na 20 razlike bili nedorečeni u napadu. Vjerovatno smo se umorili", naglasio je Džikić.

Gordić je igrao 34 minute pred dva teška gostovanja Real Madridu i Cedevitu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Prvo gostovanje je lagano, jer nemamo nikakvog pritiska, idemo da se takmičimo sa ljudima koji su prvaci Evrope. Vodićemo na put Nikolu Ivanovića i Edvina Jacksona, kojem se vratila temperatura. Vidjećemo da li će da igraju. Ako ne budu mogli, igraće Gordić, Petar Popović i Aaron Craft", zaključio je Džikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi