Džeko pokazao na koji način je pratio veliku pobjedu bh. košarkaša protiv Francuske

Nije mogao propustiti spektakl iz Skenderije

Džeko pokazao na koji način je pratio veliku pobjedu bh. košarkaša protiv Francuske

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je u subotu veliku pobjedu protiv Francuske (96:90) u dvorani "Mirza Delibašić".

Zmajevi su bili u ulozi autsajdera u ovom meču nakon teškog poraza od Crne Gore, ali su se digli iz pepela kao feniks, te su uspjeli da pobijede Francusku koja je u Sarajevo stigla u najjačem sastavu.

Francuzi su bili apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali su bh. košarkaši sjajnom igrom i nevjerovatnom borbom pred prepunom Skenderijom uspjeli na kraju da upišu pobjedu i zadrže šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

U Skenderiji smo gledali fantastičan meč, a bh. reprezentacija je otpor Francuza uspjela slomiti nakon dva produžetka i na kraju slaviti sa 96:90.

Ova pobjeda je oduševila bh. javnost i došla je u najboljem trenutku jer su već danas naši momci otputovali za Koln gdje će nastupati na Eurobasketu.

Nakon pobjede protiv Francuske oglasile su se mnoge poznate bh. ličnosti, a među njima je bio i naš najbolji fudbaler Edin Džeko.

Oglasi

Dijamant je danas na Instagramu objavio story i pokazao je na koji način je pratio okršaj BiH i Francuske.

Džeko nije htio da propusti ovu fantastičnu utakmicu i pratio ju je preko svog tableta i to dok se šišao, a nakon meča poželio je sreću bh. košarkašima na Eurobasketu i poručio da će uvijek biti uz njih.

Opis nije dostupan.

Nurkić uništio Goberta, a on pokazao kakav je gospodin

Nurkić je odigrao fantastičan meč u subotu i u putpunosti je dominirao protiv Rudyja Goberta koji Skenderiju neće pamtiti baš po dobrom.

Iako je Gobert proglašen najboljim defanzivcem u NBA ligi sinoć jednostavno nije mogao da zaustavi Nurkića koji je meč završio sa 21 poenom, devet skokova i četiri asistencije.

Međutim, i pored toga Gobert je nakon utakmice pokazao kakav je profesionalac i gospodin.

Naime, pred svlačionicom Francuske bio je veliki broj volontera sa sinoćnje utakmice, ali i djece koji su čekali naše reprezentativce kako bi tražili autogram i fotografiju. No, prvi su Skenderiju napustili igrači Francuske.

U centru pažnje našao se upravo Gobert kojem nije bio problem da se fotografiše s nekoliko bh. fanova iako je bilo jasno da nije previše raspoložen nakon poraza od selekcije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti