Kanter dobio američko državljanstvo i odlučio da promijeni svoje prezime

Sutra će sve biti ozvaničeno

Kanter dobio američko državljanstvo i odlučio da promijeni svoje prezime

E. Čaušević

Turski košarkaš Enes Kanter će početkom naredne sedmice dobiti američko državljanstvo.

Kanter već nekoliko godina igra u NBA ligi, a trenutno je član Boston Celticsa. On je prije nekoliko godina ostao bez državljanstva Turske nakon što je kritikovao predsjednika ove zemlje Recepa Tayyipa Erdogana.

Ovaj košarkaš se javno protivio situaciji u Turskoj i politici predsjednika Erdogana zbog čega mu je na kraju oduzeto državljanstvo i zabranjen ulazak u ovu zemlju.

Nakon toga Kanter je odlučio da zatraži državljanstvo Sjedinjenih Američki Država, a kako pišu tamošnji mediji to će i dobiti početkom naredne sedmice.

Mediji u Americi objavili su čak da je Kanter odlučio da promijeni svoje prezime. Sada će mu Kanter biti srednje ime, a prezime će mu biti Freedom što u prevodu znači sloboda.

Kanter je odlučio da promijeni prezime u znak borbe za slobodu ljudi u Kini, a prvenstveno se to odnosi na Tibetance. Zbog toga je odlučio da uzme prezime Freedom (Sloboda) i od sutra će njegovo puno ime i prezime biti Enes Kanter Freedom.

Top Komentari

King_Kenny
...nece on jos dugo igrati u NBA...Kinezi bojkotuju prenose NBA zbog njega,a Amerikancima je profit na prvom mjestu,tako da ce gospodin Freedom uskoro zavrsiti NBA karijeru.
3 12
Husrefbeg22
Idiot ostaje idiot. Dok je svijeta bit ce i budala.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi