Ludilo u Berlinu: Ono što je radio španski košarkaš dugo će se prepričavati

"Rafalna paljba" za historiju

Ludilo u Berlinu: Ono što je radio španski košarkaš dugo će se prepričavati

H. Zilić

U toku je finalni duel Eurobasketa između Španije i Francuske.

Nakon prvog poluvremena Španci imaju značajnu prednost 47:37.

Igrali su Španci sjajno poluvrijeme, psoebno se to odnosi na drugu četvrtinu gdje su bili raspucani sa svih pozicija.

Posebno se istakao Juancho Hernangomez sa nevjerovatnom statistikom.

Naime, reprzeentativac Španije je za sedam minuta ubacio nevjerovatnih šest trojki i tako postigao 18 poena za jednu četvrtinu.

Njegovih šest trojki je i novi rekord finalnih mečeva Eurobasketa, obzirom da se u finalu nije desilo da jedan košarkaš postigne čak šest torjki za jednu četvrtinu.

U nastavku će Francuzi ganajti rezultat, a kako stvari stoje, Španci su bliže novom naslova prvaka Evrope.

Ovome dodajmo da je Njemačka ranije danas osvojila bronzanu medalju savladavši Poljsku u utakmici za treće mejsto rezultatom 82:69.

Dennis Schroder je s 26 poena predvodio Nijemce do trijumfa, a dvocifren je još bio samo Johannes Voigtmann s 14. Kod Poljske Michal Sokolowski je ubacio 18, Jakub Garbacz 12, a AJ Slaughter deset poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi