Veliki skandal na Eurobasketu prije finalne utakmice, ali sada je kasno za sve
FOTO: EPA

Eh, "prošao voz"

Veliki skandal na Eurobasketu prije finalne utakmice, ali sada je kasno za sve

H. Zilić

U Berlinu je sutra na rasporedu finale Eurobasketa između Španije i Francuske.

Dan prije finala FIBA-u trese još jedan skandal.

Na ovogodišnjem Eurobasketu nagledali smo se dosta sudijskih grešaka, neke su eskalirale i sukobima među košarkašima kao na duelu Turske i Gruzije.

Nakon meča Litvanija - Njemačka u grupnoj fazi, neki od sudija su i vraćeni kućama, a novi skandal je oko utakmice četvrtine finala između Slovenije i Poljske koju su Poljaci dobili rezultatom 87:90.

Sedam sekundi prije kraja utakmice, Slovenija je imala napad gdje je tražila tri poena za produžetke.

Lopta je stigla do Klemena Prepeliča koji je šutirao sa centra, ali jedan poljski košarkaš ga je omeo i na kraju će se ispostaviti da je napravio prekršaj, što znači da je SLovenija oštećena za tri slobodna bacanja koja su mogla odvesti duel u produžetke.

Oglasi

Pojavile su i špekulacije da je FIBA navodno priznala veliki propust u toj situaciji, a stigla je i fotografija koja je detaljno opisala situaciju, gdje se na zaustavljanju usporenog snimka vidi kako poljski košarkaš tijelom ulazi Prepeliču na šut, dok sudija sa strane ne reaguje iako se sve dešava pred njegovim očima.

Opis nije dostupan.

Poljska je kasnije u polufinalu poražena od Francuske sa čak 41 poenom razlike i igrat će protiv Njemačke meč za treće mjesto.

Eurobasket 2022. godine pamtit ćemo više po sudijama nego po dobroj košarci, a FIBA je još jednom pokazala da ima dosta problema kada su u pitanju sudije za velika takmičenja.

Novi Eurobasket je 2025. godine, a vidjet ćemo do tada da li će se šta promijeniti u evropskoj košarci, posebno na relaciji FIBA - Euroliga.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo mu ni rodjena majka ne bi svirala.
1 3
SarajFK
Sta je tu skandal???
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti