I Dončić ide kući: Poljska "šamarčina" i košmarna berlinska noć za Sloveniju
FOTO: FIBA

Senzacija u četvrtini finala Eurobasketa

I Dončić ide kući: Poljska "šamarčina" i košmarna berlinska noć za Sloveniju

H. Zilić

Posljednji duel četvrtine finala na Eurobasketu odigrale su selekcije Slovenije i Poljske.

U sjajnom meču na kraju su slavili Poljaci 87:90 rezultatom i kreirali veliku senzaciju. Slovenci tako neće odbraniti titulu prvaka Evrope.

Prva četvrtina je ponudila egal, vodili su Poljaci sa četiri do pet pone arazlike, na akraju prvog perioda rezultat je bio 26:29 za Poljsku.

U drugoj četvrtini maestralna igra izabanika Igora Miličića. Poljaci su odigrali savršenu košarku, posebno u napadu, Slovenci su bili pogubljeni u defanzivi što je rezultiralo podatkom da je drugi period završen rezultatom 13:29 za Poljake. Poljska je imala i 23 poena razlike u drugoj četvrtini.

Na odmor su Poljaci otišli sa + 19, rezultat je glasio 39:58 za nevjerovatne Poljake.

Slovenci bolje otvaraju treći period i u prvim minutama drugog poluvremena prave seriju 2:9 i dolaze na-12, rezultat je glasio 48:60. Razigrao se i Dončić pa su Slovenci prepolovili prednost Poljske u trećem periodu, a do kraja četvrtine i kreirali nevjerovatan preokret. Treći period Slovenija je dobila sa 24:6 i skroz anulirala prednost Poljaka.

Oglasi

U četvroj četvrtini gledali smo veliku borbu. Poljaci su prekinuli sjajnu seriju Slovenaca, a pet minuta prije kraja ponovo vraćaju prednost u svoje vlasništvo, rezultat je bio 74:76 nakon šest vezanih poena Slautghera.

U finišu utakmice Poljaci ulaze sa 76:80 i posljednje tir minute gledali smo dosta uzbuđenja, a u tom periodu Luka Dončić je dobio pet faul što je otežalo posao Sloveniji do kraja, Poljaci su to iskoristili za konačnih 87:90.

Kod Poljaka fenomenalan je bio Mateusz Ponitka sa 24 poena, 14 skokova i deset asistencije, A.J. Slaughter je postigao 16 poena.

U slovenskim redovima Dončić je imao 14 poena, deste skokova i 11 asistencija, ali je zbog pet ličnih ranije napustio igru, Goran Dragić je ubacio 15 poena.

Poljska će tako senzacionalno u polufinale na megdan Francuskoj, dok će i Dončić nakon Giannisa i Jokića kući, tako da će tri najveće evropske NBA zvijezde ostati bez borbe za medalju sa svojim selekcijama.

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Komentator sa PTPC vrišti od dragosti jer je Slovenija ispala..!!! Kakav futavac..!
4 0
user1648586005
Zao mi je Slovenaca, kvalitet imaju ali im fali kontinuitet. Sve u svemu jako dobro prvenstvo, uzivanje u svakoj utakmici.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi