Poslao Slovence kući, a onda dao spektakularnu izjavu

Tvorac velikog rezultata

Poslao Slovence kući, a onda dao spektakularnu izjavu

H. Zilić

Poljska je u polufinalu Eurobasketa.

Poljaci su u sjajnom meču senzacionalno savladali Slovence rezultatom 87:90.

Tako Dončić i društvo idu kući i prije borbe za medalju, a prvaci Evrope će biti do nedjelje kada ćemo dobiti novog prvaka Starog konitnenta u košarci.

Tvorac sjajnih rezultata Poljske je hrvatski stručnjak Igor Miličić.

Nakon velike pobjede, Miličić je bio u euforiji, a njegova izjava nakon utakmice žargonski rečeno diže iz mrtvih i pokazuje da je izuzetan motivator, što je danas jedan do bitnijih ključeva uspjeha u sportu.

"Pritisak je cijelo vrijeme. Blizu smo medalje. Moji igrači imaju ja*a kao lubenice, srce kao mjesec", rekao je euforični miličić.

Oglasi

Poljake je na parketu predvodio nevjerovatni Mateusz Ponitka sa triple double-učinkom od 26 poena, 16 skkova i deset asistencija.

Miličić je imao i posebne riječi za najboljeg košarkaša Poljske.

"To je najbolji košarkaš u historiji Poljske i još je mlad. Ima pred sobom puno vremena. Nevjerovatan je lider, ovo je nevjerovatno što je cijela ekipa napravila. Igrači su pokazali veliki karakter posebno nakon treće četvrtine."

Poljsku sada u polufinalu očekuje duel protiv Francuske, a tu ih nisu vidjeli ni najveći optimisti.

Poljaci nisu prošli u finalnu rundu kvalifikacija za Mundobasket, mnogi im nisu predviđali prolazak grupe na Euorbasketu, a sada su u brobi za medalju što jedan od najvećih uspjeha u hsitoriji poljske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi