Poznati su domaćini narednog Eurobasketa

Održat će se 2025. godine

Poznati su domaćini narednog Eurobasketa

Admin Čaušević

FIBA Europe je odabrala domaćine Evropskog prvenstva u košarci koje će biti odigrano 2025. godine. 

Odlučeno je da domaćini završnog turnira budu Latvija, Kipar i Finska, s tim da će se završna faza takmičenja odigrati u Latviji.

Kipar i Finska će biti domaćini po jedne grupe u grupnoj fazi takmičenja, dok će Latvija pored finalne faze, biti domaćin i grupne faze takmičenja.

Tačni datumi i žrijeb kvalifikacija će biti obavljeni naknadno. Jedino što je sigurno je da će Eurobasket biti održan u septembru 2025. godine.

Podsjećanja radi, Eurobasket 2022 se igra u septembru, a Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Njemačkom i Mađarskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi