Eurocup: Prvi poraz Partizana
Beograđani su propustili šansu da i matematički osiguraju prolaz u Top 16 (foto: KK Partizan)

Venezia slavila u Beogradu

Eurocup: Prvi poraz Partizana

Momčad beogradskog Partizana propustila je večeras priliku da već u 6. kolu Eurocupa i matematički osigura proboj u Top 16 izgubivši na svom terenu od aktualnog prvaka Italije ekipe Venezie rezultatom 69:83.

Već je sami start utakmice mogao naslutiti da Partizan nije na razini prijašnjih partija u ovoj sezoni u ovom takmičenju. 

Talijani su brzo poveli 9 razlike odigravši odličnu obranu na ključnim košarkašima beogradskog tima. Ipak, domaći su se pribrali, smanjili razliku do kraja prve četvrtine a na poluvremenu su imali i prednost od 2 poena razlike. Ipak, treća četvrtina donijela je potpunu dominaciju talijanskog tima koji je potpuno razbio Partizan u tom periodu rezultatom 25:9.

Tu razliku prvak Italije održao je bez problema do kraja i nanio Trinicherijevom timu prvi poraz u Eurocupu ove sezone. Samo je Rashawn Thomas bio raspoložen za igru kod domaćih i jedini zabio više od 10 poena (18). Nemanja Gordić završio je susret sa 8 poena.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Veneziu je predvodio fantastični Michell Watt s 27 koševa a 13 je dodao Austin Daye. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi