Euroliga i Eurocup zvanično završeni, poznati učesnici za sljedeću sezonu

Stigla je i konačna odluka

Euroliga i Eurocup zvanično završeni, poznati učesnici za sljedeću sezonu

A. Čaušević

Košarkaška sezona u Euroligi i Eurocupu je davana i zvanično završena nakon što su najbolji evorpski klubovi pristali na prijedlog Jordija Bertomeua da se takmičenje suspenduje.

Danas je donijeta i možda još važnija odluka. Odlučeno je koji klubovi će nastupiti u sljedećoj sezoni. Spisak učesnika će biti isti što znači da će najjače klupsko takmičenje igrati Crvena zvezda.

Osim Beograđana u Euroligi za sezonu 2020/21 će nastupiti još: ALBA Berlin, Anadolu Efes, Armani Excange, CSKA Moskva, Barcelona, Bayern, Fenerbahče, Himki, Baskonia, Asvel Villeurbanne, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid, Valencia, Žalgiris i Zenit St Peterburg.

Ovom odlukom možda je najveći gubitnik Partizan koji je bio vodeći tim ABA lige u trenutku prekida te je igrao u četvrtfinalu Eurocupa, za utjehu Parnom valjku ostaje to što imaju zagarantovan nastup u narednom izdanju ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Monaco, Promitheas Patras, Virtus Bologna, Tofas, Venezia, Unicaja i Unics Kazanj također imaju osiguran nastup. Preostalih 16 učesnika Eurocupa će doći iz domaćih prvenstava.

Odlučeno je da nova sezona u Euroligi počne 1. oktobra, a u Eurocupu 30. septembra. Pauza će trajati nešto duže kako bi se igrači pripremili što bolje kako fizički tako i psihički.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi