Zach LeDay cijele sezone nije oprao šorc, a znate li zašto?

Neobičan ritual

Zach LeDay cijele sezone nije oprao šorc, a znate li zašto?

Edmir Škorić

Američki košarkaš Zach LeDay osvojio je titulu u ABA ligi s Partizanom, a interesantno da je sve mečeve igrao u istom šorcu kojeg nije oprao.

Partizan je u četvrtak sjajnu sezonu krunisao naslovom ABA lige. Ekipa Željka Obradovića je u veoma neizvjesnim finalnim duelima na kraju izašla kao pobjednik protiv gradskog rivala Crvene zvezde.

Osim toga, crno-bijeli su imali sjajne nastupe u Euroligi i malo je nedostajalo da dođu do Final Foura, no Real Madrid je 0:2 na kraju došao do 3:2, a potom i osvojio ovo takmičenje.

LeDay je bio jedan od najboljih u ekipi Partizana i zahvaljujući krilnom centru tim je osvojio ABA ligu poslije dugo vremena. Ono što je interesantno, sve vrijeme je igrao u istom šorcu. Navijači su primijetili da se njegov po boji razlikuje od šorceva ostalih igrača.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ct0eXNqNerr/?hl=en[/instagram]

Oglasi

Dok je svima bio bijel, njemu je šorc bio žut. Potom je otkriveno da je nosio isti šorc na oko 50 utkamica na kojima je nastupio. S obzirom da je Partizan većinu svojih mečeva igrao u crnoj garnituri sa bijelim detaljima, LeDay je uglavnom nosao prljav šorc.

Razlog za to je obično sujeverje Amerikanca, koji ima i neke druge rituale pred svaku utakmicu, a ko zna kako su to podnosili njegovi protivnici i igrači koji su ga čuvali.

LeDay je ove sezone u Euroligi imao učinak od 11,4 poena, 5,1 skokova i 1,2 asistenciju po meču. Najefikasnije mečeve odigrao je na početku euroligaške sezone kada je u 2. kolu Baskoniji a potom u 3. kolu Milanu ubacio po 23 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Amerikanac je prije Partizana igrao u Olimpia Milanu, Žalgirisu, Olympiakosu i Hapoel Gilbou Galili.

Top Komentari

FCb.
Znam ja zašto ,zato sto je cigani u ciganskom klubu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi