Fenerbahče nakon žestoke borbe savladao Žalgiris
Fenerbahče poveo sa 2:1 u seriji play-offa Eurolige

Treći susret play-offa Eurolige

Fenerbahče nakon žestoke borbe savladao Žalgiris

E. Dindić

U trećoj utakmici play-offa Eurolige između Žalgirisa i Fenerbahčea vidjeli smo izuzetno čvrstu utakmicu sa malim brojem poena.  Na kraju slavio je tim iz Istanbula rezultatom 66:57.

Prvi period dobro otvara Žalgiris pa ima prednost od 19:15. Drugi period igrao se koš za koš, te na kraju gosti iz Istanbula dobijaju ovaj period sa 16:15. Na poluvremenu rezultat je glasio 34:31 u korist domaćih košarkaša.

Nastavak susreta ponudio je pravu borbu za svaki koš pa tako Fenerbahče treći period dobija rezultatom 18:12. Nakon tri perioda igre imao je prednost od 49:46.

Četvrti period mnogo bolja igra Fenerbahčea koji su na kraju pokazali da su kvalitetniji tim te upisuju pobjedu rezultatom 66:57.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Marko Gudurić sa 17 poena, dok je Jan Vesely postigao deset poena. Kod Žalgirisa bolji od ostalih bili su Nate Wolters sa 15 poena i Brandon Davies sa devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi