FIBA rang lista ponovo izgleda jako čudno
Pobjeda nad selekcijom Rusije nije donijela nikakav napredak na veoma čudnoj rang listi FIBA-e. Zato je očajna selekcija Hrvatske među 10 najboljih na svijetu.

BiH ostala na 42. mjestu

FIBA rang lista ponovo izgleda jako čudno

M. Šljivak

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je novu rang listu najboljih selekcija nakon odigrana dva kola u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH je upisala pobjedu i poraz u kvalifikacijama. Dobili smo selekciju Rusije koja je 12. na svijetu, a izgubili smo od Francuske koja je na četvrtom mjestu.

Iako smo dobili Ruse to nije bilo dovoljno za pomak na listi. Bh. selekcija je ostala na 42. mjestu sa 139.1 bodom, a ispred nas su selekcije poput Venecuele, Meksika, Koreje, Senegala, Urugvaja.

Također, interesantno je da je selekcija Hrvatske osma na svijetu iako su doživjeli dva teška poraza od Holandije i Italije, dok je Srbija uvjerljivo najbolji tim iz regiona i plasirani su na treće mjesto iza SAD-a i Španije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Aktuelni evropski prvaci Slovenci nalaze se tek na sedmom mjestu, ali realno gledajući bodovanje FIBA je već godinama unazad jako čudno i ove rang liste treba uzimati sa rezervom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi