Katastrofa Poljske za pamćenje: Francuska ih je počistila s parketa i otišla u finale EP
Foto - FIBA

Francuzi prvi finalisti

Katastrofa Poljske za pamćenje: Francuska ih je počistila s parketa i otišla u finale EP

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon što je danas u Berlinu u duelu polufinala deklasirala selekciju Poljske rezultatom 95:54.

Poljska je sa dosta samopouzdanja ušla u ovaj meč. Senzacionalno su izbacili Sloveniju u četvrtfinalu i mnogi su očekivali da bi na krilima te pobjede mogli šokirati i Francusku.

Međutim, Poljska se večeras u Berlinu 'nije pojavila' na parketu. Francuzi su ih potpuno deklasirali i na kraju odlaze u finale.

Prvo poluvrijeme donosi veoma neefikasnu košarku s obje strane. Francuska je dominirala i prava je sreća da ih nije išao šut jer bi zaostatak Poljske bio još i veći.

Ipak, dovoljno su Francuzi pogađali da imaju sasvim dobru prednost. Nakon prve dionice bilo je plus šest (15:6), a na poluvrijeme se otišlo s plus 16 uz skromnu realizaciju s obje strane (34:18).

Poljska se u nastavku nije uspjela vratiti. Očajno su šutirali večeras i da je umjesto obruča bio bazen, pitanje je da li bi ga pogodili.

Oglasi

Francuska je to naravno koristila. Rastrčali su se izabranici Vincenta Colleta po berlinskom parketu i povećavali su prednost iz napada u napad.

Nakon 30 minuta igre Francuska je imala 28 poena prednosti (64:36) i utakmica je bila već riješena.

Prednost je u posljednjoj dionici išla i do plus 44 i ovo je definitivno jedno od najnezanimljivijih polufinala u historiji Eurobasketa.

Guerschon Yabusele je predvodio Francuze u ovom meču s 22 poena, a kod Poljske najefikasniji je bio AJ Slaughter s devet poena.

Francuzi će u nedjeljnom finalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg polufinala između domaćina Njemačke i Španije.

Top Komentari

stranputica
U nas bi rekli: Dorro su prošli....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi