Ivanović i Gordić odveli Budućnost do trijumfa u Beogradu
(Foto: ABA liga) Naredni susret se igra već sutra, tako da košarkaši obje ekipe neće imati puno vremena za odmor.

Finalna serija ABA lige

Ivanović i Gordić odveli Budućnost do trijumfa u Beogradu

Beogradski Pionir je večeras bio poprište prvog duela finalne serije ABA lige između domaće Crvene zvezde i Budućnosti. Gosti iz Podgorice su na kraju bili bolji i slavili rezultatom 80:76.

Od samog početka susreta se mogla gledati izuzetno neizvjesna i zanimljiva utakmice, ali je Budućnost djelovala nešto raspoloženije za igru.

Prvu dionicu su gosti iz Podgorice riješili u svoju korist rezultatom 25:22, da bi Zvezda ipak u drugoj dionici uspjela preuzeti vodstvo.

Na odmor se otišlo minimalnom prednošću Zvezde 38:37, da bi domaći početkom treće dionice došli i do +8.

Ipak, od tog momenta Budućnost igra puno bolje, preuzima vodstvo prije kraja treće dionice, a onda u početkom četvrte stiže i do prve dvocifrene prednosti (+10). Međutim, nije se Zvezda predavala, pa je tri minute do kraja, dobrom odbranom i poenima Lessorta i Jankovića, stigla na svega -3.

Manje od dvije minute do kraja Zvezda, međutim, dopušta lagane poene Dollmanu, pa Budućnost ide na pet poena razlike (77:72).

Budućnost je i u posljednji minut ušla sa pet poena prednosti, ali je Ennis vratio Zvezdu na -3 pola minute do kraja. Ipak, Nemanja Gordić uspijeva pogoditi jedno slobodno bacanje 17 sekudni prije kraja, a domaći promašuju dvije trojke u posljednjem napadu, pa je Budućnost slavila trijumf u prvoj utakmici finala.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili Ivanović sa 20 i Nemanja Gordić sa 18 poena, dok je 13 dodao Dollman.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Zvezde se istakao Omić sa 14, dok je poen manje ubacio Rochestie.

Naredna utakmica finalne serije se igra već sutra u Beogradu, dok se prvi susret u Podgorici igra u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi