Gordić sredio Igokeu

Trijumf Budućnosti

Gordić sredio Igokeu

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras u Laktašima Igokeu rezultatom 90:86 i plasirali su se u polufinale ABA Superkupa.

Viceprvak BiH je bolje ušao u ovaj meč. Stvorili su dvocifrenu prednost u uvodnim minutama (10:5), ali se Budućnost brzo vratila i u finišu prve dionice čak i povela. Ipak, nakon deset minuta igre Igosi su imali dva poena prednosti (21:19).

Igokea je i u drugoj dionici bila bolji tim. Dominirali su, razlika je išla i do plus 12, ali se crnogorski tim konstantno vraćao u meč. Na poluvrijeme Igokea je otišla sa plus šest (45:39).

Serijom od 6:0 Budućnost je otvorila treći period. Međutim, Igosi su bili mnogo bolji u ostatku ovog dijela igre, imali su ponovo i plus deset, a u posljednju dionicu ulaze sa plus tri, 67:64.

Budućnost je odlično ušla i u posljednju dionicu. Došli su do preokretam a za vodstvo od 73:75 pogodio je Nemanja Gordić na sedam minuta prije kraja.

Uspio je crnogorski tim potom otići i na plus sedam (77:84), ali su dopustili Igokei povratak u meč i na manje od dvije minute domaći dolaze do minus jedan, 85:86.

Ipak, do pobjede nisu mogli. Budućnost je do kraja sačuvala prednost i na kraju je došla do pobjede i plasmana u polufinale, gdje ih čeka duel sa Partizanom.

Nemanja Gordić je blistao u dresu Budućnosti i imao je učinak od 19 poena uz šest asistencija, a istakli su se i Ivanović i Clarck sa po 15, te Ilić sa 14.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Igokee Tomislav Zubčić je ubacio 21, a Orlando Johnson 18.

Top Komentari

pogba69
Nek igra za reprezentaciju crne gore, pička
21 6
delalovic dursum
Ne pominjite više prodanu dušu kad je papak..
21 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi