Gregg Popovich - dostojanstven i u porazu: Omalovažavajuće je to i pominjati...

Francuska srušila SAD

Gregg Popovich - dostojanstven i u porazu: Omalovažavajuće je to i pominjati...

Reprezentacija Francuske došla je do polufinala Svjetskog prvenstva u Kini i to nakon što je u četvrtfinalu porazila SAD sa 89:79.

Francuzi su pružili sjajnu partiju i zasluženo eliminisali velikog protivnika. Bio je to i prvi poraz nakon niza od čak 58 pobjeda SAD u internacionalnim takmičenjima (sa NBA igračima u rosteru), ali selektor Gregg Popovich nakon meča nije tražio opravdanja.

Šta više, nije želio umanjiti uspjeh Francuske i ono što su Trikolori protiv SAD-a prikazali.

Nakon poraza Popovich je od novinara dobio pitanje o činjenici da su brojne NBA zvijezde otkazale nastup za reprezentaciju SAD-a, na šta je trener San Antonio Spursa poručio:

"Mislim da je omalovažavajuče čak i pominjati to... 'Hej, niste imali ovog ili onog igrača'... To je omalovažavajuće prema Francuskoj ili bilo kome drugom ko je na turniru. Francuska nas je pobijedila, nema veze ko je u ekipi, ja ne mogu biti ponosniji na svojih 12 momaka koji su žrtvovali svoje ljeto da dođu ovdje i koji nikada prije nisu igrali zajedno... Došli su, takmičili se i zaslužuju priznanje zbog toga. Baš kao što Francuska zaslužuje priznanje za pobjedu. Ne treba govoriti 'pa SAD nije imao svoje druge igrače'... Stvar poput 'drugih igrača' ne postoji. Ovo su momci koji su bili tu, uradili su dobar posao i ponosan sam na njih".

Popovich je također posebno pohvalio protivnike riječima da je "ovo bila najbolja Francuska koju je ikada vidio, te da su Francuzi danas bili sjajni".

Top Komentari

yossarian
Gospodin Greg Popovich.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi