Hoće li  OKK Čelik igrati narednu utakmicu protiv OKK Sloboda?
Zeničani u veoma teškoj situaciji, hoće li se preko noći stvari pokrenuti s mrtve tačke, te se spriječiti da klub bude izbačen iz lige

Haotična situacija u zeničkom klubu

Hoće li OKK Čelik igrati narednu utakmicu protiv OKK Sloboda?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Do kraja prvog dijela sezone u košarkaškoj ligi BiH za muškarce ostala su još dva kola. Svakako da se u posljednje vrijeme najviše po medijima povlači pitanje OKK Čelik, koji se nalazi u veoma teškoj situaciji.

Pisali smo već da su nakon posljednje utakmice protiv Proma, tim napustili Podojak koji je pojačao Zrinjski, dok je Bajramović otišao u sarajevsku Bosnu. Par dana kasnije na isti potez se odlučio i Križanović, koji je potpisao za ekipu Travnika.

Tako su Zeničani trenutno ostali na samo pet igrača (Ćerkezović, Merdanović, Tomić, Bilić i Martinović), te je upitna njihova naredna utakmica u subotu u Mejdanu protiv tuzlanske Slobode. Hoće li Zeničani tražiti odgodu utakmice i hoće li im Sloboda izaći u susret, odnosno košarkaški savez BiH saznat ćemo kroz narednih dan-dva, ali žalosno je šta su ljudi u Zenici dopustili da se događa klubu, za kojeg su pojedini gradski vijećnici i članovi Uprave najavljivali da će kroz par godina igrati u ABA ligi.

Šta se desilo preko noći sa klubom koji je prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje prvenstva, te su na opšte iznenađenje, ali i sasvim zasluženo igrali i Ligu za prvaka, međutim ove sezone zbog finansijskih sredstava, odnosno izostanka podrške Gradske uprave klub je došao do toga da je moguće da istupe ili da budu izbačeni iz lige.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Hoće li se nešto u narednim danima pokrenuti oko ovog kluba ili će se dogoditi najcrniji scenarij saznat ćemo vrlo brzo. Zaista se žalosne stvari dešavaju u zeničkom sportu, a posebno u košarci, gdje nikada nije bio većeg interesa mlađeg naraštaja za treniranje ovog sporta koji u Zenici ima dugu tradiciju.

Promo

Top Komentari

Baco
Ma sta ce se desit.Gasenje ko i sve ostalo u ovom najljepsem gradu sa najgorim ljudima koji nisu iz Zenice i kroje sudbinu nasu. Ako nije iz Vakufa jest iz Kaknja ili Tesnja ili Zavidovica....
6 0
redbull
A fudo i njegovi najavljuju crvenu zvezdu i partizan haha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi